Bemutatkozás

Főoldal

 

Péterfi Judit :
A Nemzeti Kastély- és Várprogram elemzése a kastélyfejlesztés összefüggésének szemszögéből Somogy megye példáján

Absztrakt

A kutatás a magyarországi kastélyok hasznosítási lehetőségeivel foglalkozik a jelenlegi pályázati rendszerben, bemutatva a kulturális turizmus és a településfejlesztés szerepét. A vizsgálat során az örökségvédelmi pályázatok elemzésére kerül sor, felhívva a figyelmet a köztük lévő hasonlóságokra és különbségekre, melyek könnyíthetik, illetve nehezíthetik a pályázási folyamatokat. A kutatásban kiemelt jelentőséget kapnak a Somogy megyében található kastélyok és a jelenlegi pályázatokban szereplő kastélyok helyzetének összehasonlítása. Az összevetés alapja a Nemzeti Kastélyporgram, amelynek pályázatai részletesen is bemutatásra és elemzésre kerülnek. A tanulmány – végig szem előtt tartva a kulturális turizmus jelentőségét, fontosságát – kitér a pályázati lehetőségek településfejlesztésre gyakorolt hatásaira is.

Kulcsszavak
kastély, kulturális turizmus, örökségvédelem, pályázatok, településfejlesztés

Péterfi J. 2017: A Nemzeti Kastély- és Várprogram elemzése a kastélyfejlesztés összefüggésének szemszögéből Somogy megye példáján. Területfejlesztés és Innováció, 11(2) pp.29-39.

Vissza (2017)

 

A PTE TTK Földrajzi Intézet Politikai Földrajzi, Fejlődési és Regionális Tanulmányok Tanszékének, valamint Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszékének elektronikus folyóirata
Évfolyamaink
Kapcsolat
Szerzőinknek
Szerkesztőség

Területfejlesztés és Innováció